2012 m. gegužės 31 d., ketvirtadienis

(14) Klasės draugas - VYTAUTAS BOČIULIS


Bočiulis Vytautas - 1952 metų Kupiškio vidurinės mokyklos abiturientas

Vytautas Bočiulis 1962 m.
Gimiau 1934 m. sausio 22 d. Kupiškio raj. Puožo kaime, ūkininko (15 ha žemės) šeimoje. Tėvas Povilas Bočiulis mirė, kai man buvo 15 metų, todėl nuo mažų dienų teko dirbti sunkius ūkio darbus. Be manęs, šeimoje dar buvo jaunesnė sesuo Irena, kuri šiuo metu gyvena Kupiškio rajone, Keginių kaime. Mama Bočiulienė Emilija išgyveno 83 metus.
Baigęs vidurinę mokyklą, įstojau mokytis į Šiaulių Pedagoginį institutą, bet po pusantro mėnesio pašaukė į kariuomenę. Patekau į Vilnių, į 16-tąją lietuviškąją diviziją. Po mėnesio išsiuntė į Riazanės karo mokyklą, kurią baigus buvo žadama tarnyba16-toje lietuviškoje divizijoje – Vilniuje. Tačiau, pajutus grėsmę, nacionalinė 16-toji divizija buvo išformuota, ir tuo pasibaigė viltis grįžti į Vilnių.
Baigus karo mokyklą buvau paskirtas tarnauti į Gardiną, tačiau man skundžiantis sveikata, buvau komisuotas į atsargą. Tada pasirinkau mokytis neakivaizdiniu būdu Belvederio pienininkystės technikume. Baigęs technikumą 5 metus dirbau meistru savo gimtojo kaimo Puožo pieninėje, o nuo 1968 m. buvau perkeltas į Svėdasų pieninę.
Vytautas - karininkas
1958 m. vedžiau Agnietę Palionytę, kilusią iš Rokiškio rajono, Stukonių kaimo. 1962 m. gimė dukra Asta, o 1968 m. dukra Daiva.
1972 m. persikėlėm gyventi į Panevėžį. Dirbau Pieno kombinate iki 2000-jų metų
Klasiokai gerai prisimenam Vytautą, į klasės draugų susitikimus atvažiuojantį ratuotą didžiuliu, kmynais pagardintu, kaimišku sūriu, kurį visi su pasimėgavimu ragaudavome...
Dukra Asta baigė Vilniaus universitetą, dirba bibliotekoje Panevėžyje. Dukra Daiva baigusi Vilniaus universitetą, dirba Vilniaus Valdorfo mokykloje, daug keliauja po užsienio šalis.  Su vyru Andriumi gyvena netoli Trakų savo sodyboje. Savo darbu ir aš daug prisidėjau prie tos sodybos, o ypač gyvenamo namo restauravimo.
Pas dukrą Astą auga anūkas Ugnius, gimęs 1999 metais. Ugnius sportininkas, rimtai lanko karate treniruotes bei muzikos mokyklą.
Vytautas - 16 divizijos karys 1953 m.
Namuose mėgstu užsiimti remonto darbais garaže, meistrauti namuose. Vasarą daug laiko skiriu sodo darbams.  Važinėju į sodą su mašina, o kur arčiau – vis su dviračiu. Pėsčiomis – mažai, nes turiu problemų su kojomis. Domiuosi netradicine medicina, lankau įvairias paskaitas, kurių žinias panaudoju įvairių negalavimų gydymui.
Dabar susidomėjau duonos kepimu - tai nusipirkau elektrinę duonkepę, tad visą laiką valgom naminę duoną ir pyragą.
Vytautas pažadėjo su klasiokais pasidalinti naminės duonos kepimo subtilybėmis, tad lauksime jo laiškelio.




2008 m. lapkrityje su žmona atšventėm auksines vestuves su visomis apeigomis bažnyčioje bei vaikų ir artimųjų rate. Žemiau nuotraukose rasite svarbiausius mano ir mūsų gyvenimo momentus.


Vytautas Bočiulis baigė Belvederio pienininkystės technikumą. 1962 m.

Vytautas su žmona Agne prie gimtojo namo Puožo k. 1963 m.
Kupiškio gimnazijos IIIc klasė su auklėtoju K. Pajarsku. 1946 m.
Tinklinio komanda: Petras K., Juozas M., Petras L., Zenonas M., Vytautas B.. ir Vytautas N.. 1951 m.
Kupiškio gimnazijo IV klasių artistai. Stovi Vytautas Bočiulis ir Jogaila Aukštikalnis. 1948 m.

Vytautas, žmona Agnė su dukromis Asta ir  Daiva. 1995 m.

Vytautas ir Agnė per auksines vestuves. 2008 m.

Vytautas su žmona Agne sode


2012 m. gegužės 16 d., trečiadienis

(13) Klasės draugė - VANDA ZULONAITĖ - JUOZAITIENĖ


 Vanda Zulonaitė –Juozaitienė


Vanda Zulonaitė-Juozaitienė
   Mano gimtinė  - Kupiškio raj. Keginių kaime. Gimiau 1933m. Turiu du brolius – Algį ir Rimą. Tėvai Teofilis ir Anelė Kelmaitė - Zulonai, čia įsikūrė tuščioje vietoje. Pirko žemę, statė namus. Reikia stebėtis kaip be jokios mechanizacijos sugebėjo ūkininkauti 12 ha žemės plote, todėl  mes, vaikai, vos kiek ūgtelėję, turėjome jiems padėti kiek išgalėdami.
  Galbūt ir mano profesijos pasirinkimui tai turėjo įtakos. Baigus Kupiškio vidurinę mokyklą įstojau į Žemės ūkio Akademiją, agronomijos specialybę.


  Įgijus diplomą pirmutinė darbovietė buvo tuometiniame Pandėlio rajone Papilio MTS(mašinų -traktorių stotis). Dirbau agronome planuotoja. Nors miestelis nedidelis, nuošalus, tačiau buvo daug jaunimo, malonūs bendradarbiai – gyvenom draugiškai.Tais pačiais metais į Papilį iš Žemės ūkio Akademijos atvyko Albertas Juozaitis. Įsidarbino inžinieriumi mechaniku . Netrukus ištekėjau  - gimė sūnus.
   Po trijų metų , panaikinus MTS, persikėlėm į Pandelio rajoninį miestą. Dirbau agrochemike.  Dar po dvejų metų panaikino ir Pandelio rajoną  - teko rinktis Rokiškį ar Kupiškį. Su dideliu džiaugsmu sugrįžau į Kupiškį. Dirbau Žemės ūkio valdyboje agronome – agrochemike. Buvau patenkinta, kad gyvenom šalia tėviškės ir galėjom padėti tėvams , gyvenantiems kaime.

Vanda LŽŪA studėntė
  Nepastebimai prabėgo tiek metų. Užaugo vaikai, baigė mokslus, sukūrė šeimas. Sūnus Arvidas baigė Vilniaus inžinierijos institutą, įgijo inžinieriaus  - statybininko specialybę. Gyvena ir dirba Klaipėdoje, vadovauja statybos akcinei bendrovei „Ranga“. Dukra Aurelija  - pedagogė, taip pat gyvena Klaipėdoje. Turime 3 anūkus.  Sūnaus vaikai  - Giedrė ir Aurimas baigė aukštuosius ekonomikos mokslus, dirba pagal specialybes . Trečioji anūkė  - dukters – Neringa yra gimnazistė.
    Baigus darbus pagal specialybę nuo 1991m. savanoriauju „Carite“. Dirbu reikalų vedėja. „Carito“ pastangomis ir finansuojant užsienio remėjams jau 15 metų  Paketūrių kaime veikia Šv. Kazimiero vaikų globos namai. Čia gyvena 25 ir daugiau globojamų vaikų.
   Gera gyventi Kupiškyje. Esame laimingi ir nenorėtume niekur kitur. Juk čia labai gražu. Tarsi įaugom į šį kraštą, šią žemę.
    Šiais metais mūsų klasės auklėtoja Felicija balandžio 8 dieną , per Šv. Velykas šventė 98 metų gimtadienį. Aplankėme, pasveikinome, perdavėme linkėjimus nuo visos mūsų laidos. Radom sėdinčią fotelyje, apgaubta pledais, besišypsančią.  Kartu su slaugytoja pasivaišinom arbata, atsineštu tortu. Atsisveikinant pažadėjo greit  pasveikti ir nebebūti tik kambaryje. O gal . Tikėkime.
Albertas ir Vanda Juozaičiai su vaikais Arvidu ir Aurelija
Dotnuvos rugių lauke
Klasiokės: Danutė, Michalina, Regina, Julė. Antroje eilėje Vanda, Eugenija,  Živilė, Laima. 1950 m.


Vanda ir Albertas su anūkais Aurimu, Giedre ir mažąja Neringa. 2003 m.
Carito savanorės. Kupiškis.
 Linksma kompanija su alučiu, Papilyje. 1958 m. 
Dotnuvos bandymų stotyje. 1956 m.
Akademijos bendrakursiai po 10 metų. 1967 m.
Vanda su tėvais Anele Kelmaite ir Teofiliu -  Zulonais, bei broliais Algiu ir Rimu.