2018 m. spalio 26 d., penktadienis

ATSISVEIKINAME SU VYTAUTU BOČIULIU

.
Eidamas 85 gyvenimo metus, 2018 m. spalio 25 d. Panevėžyje mirė klasės draugas Vytautas Bočiulis.  Vytautas gimė 1934 m.  sausio 22 d. Kupiškio raj. Puožo kaime, ūkininko  šeimoje. Tėvas Povilas Bočiulis mirė, kai jam buvo 15 metų, todėl nuo mažų dienų teko dirbti sunkius ūkio darbus. Be jo, šeimoje dar buvo jaunesnė sesuo Irena, kuri šiuo metu gyvena Kupiškio rajone, Keginių kaime. 
Baigęs vidurinę mokyklą, Vytautas įstojo mokytis į Šiaulių Pedagoginį institutą, bet po pusantro mėnesio jį pašaukė į kariuomenę. Po mėnesio išsiuntė į Riazanės karo mokyklą, kurią baigus buvo žadama tarnyba 16-toje lietuviškoje divizijoje – Vilniuje. Tačiau, nacionalinė 16-toji divizija buvo išformuota, ir tuo pasibaigė viltis grįžti į Vilnių.
Baigus karo mokyklą buvo paskirtas tarnauti į Gardiną, tačiau  skundžiantis sveikata, buvo komisuotas į atsargą. 
Tada Vytautas pasirinko mokytis neakivaizdiniu būdu Belvėderio pienininkystės technikume. Baigęs technikumą 5 metus dirbo meistru savo gimtojo kaimo Puožo pieninėje, o nuo 1968 m. buvo perkeltas į Svėdasų pieninę.
1958 m. vedė Agnietę Palionytę, kilusią iš Rokiškio rajono, Stukonių kaimo. 1962 m. gimė dukra Asta, o 1968 m. dukra Daiva.
1972 m. persikėlė gyventi į Panevėžį ir iki 2000 m. dirbo Pieno kombinate.
Klasiokai gerai prisimenam Vytautą, į klasės draugų susitikimus atvažiuojantį ratuotą didžiuliu, kmynais pagardintu, kaimišku sūriu, kurį visi su pasimėgavimu skanaudavome...
Dukra Asta baigė Vilniaus universitetą, dirba bibliotekoje Panevėžyje. Dukra Daiva baigusi Vilniaus universitetą, dirba Vilniaus Valdorfo mokykloje, daug keliauja po užsienio šalis.  Su vyru Andriumi gyvena netoli Trakų savo sodyboje, augina sūnus Luką ir Nerijų. 
Pas dukrą Astą auga anūkas Ugnius, gimęs 1999 metais. 
Vasarą Vytautas daug laiko skyrė sodo darbams.  Važinėjo į sodą su automobiliu, o kur arčiau – vis su dviračiu. Pėsčiomis – mažai, nes turėjo problemų su kojomis. Domėjosi netradicine medicina, lankė įvairias paskaitas, kurių žinias panaudojo įvairių negalavimų gydymui.
Vėliau  susidomėjo duonos kepimu - nusipirko elektrinę duonkepę, tad visą laiką valgė šviežią naminę duoną ir pyragą.
2008 m. lapkrityje su žmona atšventė auksines vestuves su visomis apeigomis bažnyčioje bei vaikų ir artimųjų rate. 
Vytauto klasės draugai, kartu su šeima liūdi dėl didelės netekties ir reiškia gilią užuojautą šeimai ir artimiesiems.
AtA Vytauto Bočiulio palaikai pašarvoti Liūdintoje, Panevėžys
Kolumbariumo kripta su Vytauto ir jo žmonos palaikais

Komentarų nėra: