2012 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

(36) Klasės draugė - ALDONA MATULIAUSKIENĖ_GELŽINYTĖ



Aldona Matuliauskienė – Gelžinytė

Aldona Gelžinytė 1953 m.
Aldona Gelžinytė gimė 1934 m. Kupiškyje. Mama Karolina Petrutytė, tėtis Povilas – Gelžiniai. Mama buvo išsilavinusi moteris, todėl mažoji Aldutė jauna, turėdama tik septynis su trupučiu, pradėjo mokytis iš karto nuo antro pradžios mokyklos skyriaus.
Tėtis buvo profesionalus kariškis. 1944 m. Aldona įstoja į Kupiškio vidurinę mokyklą. Visi mokomi dalykai Aldonai sekėsi gerai. Kartu su klasės draugėmis ji dalyvaudavo ruošiant vaidinimus, lankydavosi mokyklos vakarėliuose, buvo linksma ir draugiška mergaitė. Baigusi 9 klases Aldona išvyksta į Vilnių mokytis dantų technikos. Mokyklą perkėlus į Kauną Aldona irgi išvažiuoja į Kauną. 1952 m. baigusi mokyklą, pagal paskyrimą išvyksta į tuometinį Joniškėlio rajoną ir ten išdirba 7 metus. 1952 m. persikelia į Vilnių ir daug metų dirba Geležinkelio, vėliau Naujininkų poliklinikose.
1963 m. Aldona išteka  už Edmundo Matuliausko, svėdasiškio, Kauno kūno kultūros institutą baigusio sporto darbuotojo. Edmundas 17 metų dirbo Vilniaus miesto Vykdomojo komiteto kūno kultūros ir sporto skyriaus pirmininko pavaduotoju.
Aldona dirbdama Geležinkelio sistemoje kiekvienais metais gaudavo nemokamus bilietus po visą Sąjungą. Paklausus ką yra aplankiusi, jį atsakė, kad nėra buvusi tik Vladivostoke. Be Sąjungos miestų Aldona yra buvusi Lenkijjoje, Vokietijoje, Čekoslovakijoje.
Aldona turėjo brolį Vytą – agronomą. Tėveliai palaidoti Panevėžio Ramygalos g. kapinėse.
Aldona ir Edmundas turi dukrą Renatą, baigusią Vilniaus dailės institutą ir įgijusią dizainerės specialybę.
Dabar Aldonos dukra Renata gyvena Čikagoje ir su vyru žemaičiu, statybininku Sigitu augina sūnų Kiprą, kuris dabar 3 klasėje ir dukrytę Simoną einančią į 2-rą klasę. Močiutė Aldona kas antri metai aplanko anūkėlius, bendrauja su jais, paskaito jiems lietuviškų pasakų. Anūkėliai aišku mokosi angliškai, bet lanko šeštadieninę lietuvišką mokyklėlę. Įdomu buvo išgirsti iš Aldonos, kad anūkai nėra pripratę ir prilipę prie kompiuterio, o kompiuteris namuose nukištas toliau, į technines patalpas.
Aldona palaidojusi vyrą gyvena Vilniuje ir žada retkarčiais apsilankyti Kupiškėnų klube, bet jame apsilankiusi teranda tik vieną kitą pažįstamą.


Aldona ir Edmundas Matuliauskai su anūkais 2008 m.

Aldona Rotušės aikštėje 2009 m.

Čikaga. Fermerio plantacijoje 2009 m.

IX klasės artistai. Aldona - antroje eilėje , pirma iš kairės 1950 m.

Komentarų nėra: