2012 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

(38) Klasės draugė - MICHALINA ŠOPIENĖ-KAZLAUSKAITĖ

Michalina Šopienė – Kazlauskaitė gimė 1933 m. Vėželių kaime, Skapiškio par., Kupiškio raj. Mama Stefanija, tėtis Lionginas Kazlauskai. Mokėsi Skapiškio progimnazijoje ir Kupiškio gimnazijoje.
Michalina buvo gera gimnazistė, jai vienodai gerai sekėsi visi mokomi dalykai. Ji buvo puiki dainininkė. Be jos ir mūsų klasės himnas ir kitos dainos būtų ne taip gražiai skambėję. Dainai „Buvo gera gaspadinė, gera vyro žmona...“ ji turėjo linksmą priedainį kuri visi išmokome ir net po 60 ir daugiau metų gerai prisimename:
„Ei joki kirvirjoki, ei kirvirvi kurit savi, savi, saldi pupa, ei kirvirvi kurit sav“. Jei priedainyje rasite klaidų, atleiskite, nes tai buvo labai, labai seniai.
1952 m. Michalina baigia vidurinę mokyklą ir kaip keletas mūsų klasės merginų išvažiuoja mokytojauti į Žemaitiją. Mokytojaudama neakivaizdžiai mokosi Vilniaus Pedagoginiame institute rusų kalbos ir literatūros fakultete.
Žemiau rasite visą Michalinos šeimos istoriją, kurią išmoningai paruošė jos dukraitė Silvija, Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentė.
Prieš keletą metų, jubiliejaus proga, dukros ir sūnaus šeimos pravažiavo, praėjo Michalinos vaikystės ir jaunystės keliais ir takais, aplankė Kupiškį su gimnazija, auklėtoją Feliciją Jakutytę, Vėželius - gimtinę, Skapiškį, kur kapuose ilsisi jos mieli tėveliai.
Michalinos sesuo Olga Stankūnienė gyvena Ramygaloje. 












Iš kairės: Laima Laužikienė, Algis Laužikas, Michalina su Laimute ir Kazimieras Šopiai

Michalina - viduryje su Jakučių šeima ir Algis Laužikas. Apie 1951 metus

Komentarų nėra: