2012 m. spalio 24 d., trečiadienis

(41) Klasės draugas - JONAS VOSYLIS



Jonas studijų metu 1953 m.
Jonas Vosylis gimė 1933 m. Kupiškio raj. Bakšėnų kaime, Salamiesčio par. Mama Vincenta Baniulytė, tėtis Antanas – Vosyliai.
Jonas lankė Bakšėnų pradžios mokyklą, o 1944 – 52 metais mokėsi Kupiškio vidurinėje mokykloje. Mokslai sekėsi gerai, Jonas buvo linkęs į tiksliuosius mokslus. Buvo stropus ir ramus berniukas.
Baigęs vidurinę Jonas įstoja studijuoti į Vilniaus Universiteto fizikos – matematikos fakultetą.  Jonas manė, kad matematika yra vyrų reikalas, todėl savo jaunesnę sesutę Klementiną atkalbėjo nuo  matematikos studijų, todėl ji tapo lituaniste su matematiniais  polinkiais.
Jonas Vosylis 1951 m.
Baigęs Universitetą, 1957 – 63 m. jis dirbo Ariogalos vidurinės mokyklos matematikos mokytoju, mokymo skyriaus vedėju. Ramų gerą mokytoją labai mėgo jo mokiniai. Turėjo neblogą foto aparatą, todėl apie mokyklos gyvenimą yra padaręs daug nuotraukų.
Į klasiokų susitikimus Jonelis užsukdavo retai, kodėl -  atsakymo neturime.
1963 – 82 metais perkeliamas į Vilkijos vidurinę mokyklą ir dirba vidurinės mokyklos direktoriumi.
1982 – 98 m. dirbo “Draugystės” kolūkio pirmininko pavaduotoju.
Su žmona Nijole Aukštikalnyte – pedagoge ir bibliotekininke turi sūnų ir dvi dukteris. Sūnus Raimundas – melioracijos specialistas, dukros: Daiva medikė, Ramūnė ekonomistė. Šiuo metu Jonas gyvena Vilkijoje.

Komentarų nėra: