2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

(47) Klasės draugė - MARIJA ZABARSKAITĖ_GABNIENĖ

  




MARIJA ZABARSKAITĖ-GABNIENĖ

Marija Zabarskaitė 1952 m.
 Gimiau 1933-siais metas rugpjūčio tryliktąją, netoli Kupiškio esančiame kaime –    Migonyse. Per trejus metus (nuo 1941-ųjų) baigiau vietinę Migonių pradinę mokyklą, nuo 1944-tųjų mokslus tęsiau  Šimonių progimnazijoje. Vidurinį išsilavinimą įgijau 1952-siais, baigusi Kupiškio vidurinę mokyklą. Po vidurinės mokyklos pradėjau dirbti sąskaitininke statybos remonto kontoroje, kuri buvo įsikūrusi Kupiškyje. Tačiau visą čia praleistą laiką jaučiausi esanti ne savoje vietoje. Tad tik sužinojusi apie bibliotekininkystės kursus, kurie buvo organizuojami prie rajoninės bibliotekos, iškart kibau į mokslus ten. Baigusi kursus ir gavusi bibliotekininkės pažymėjimą, Pandėlio rajono kultūros skyriaus vedėjos buvau paskirta dirbti  į Skapiškio miestelio biblioteką. Čia ir dirbau iki pensijos. Bibliotekoje darbą pradėjau 1956-taisiais metais ir netrukau suprasti radusi darbą, kuris yra mielas. Tad jau 1958-taisiais metais bibliotekininkystės ėmiau mokytis Kultūros ir švietimo technikume, kurį baigusi tapau bibliotekininke specialiste. Technikume mokiausi neakivaizdiniu būdu, kadangi jau negalėjau palikti savo bibliotekos ir žmonių, kurie mylėjo knygas. Žinoma, nuo nuolatinių studijų mane sulaikė ne tik biblioteka ir vietiniai žmonės bet ir meilė, nes jau 1958-taisiais ištekėjau už tuo metu vairuotoju dirbusio Stasio Gabnio. Stasys buvo skapiškėnas, tad apie kitą gyvenamąją vietą net negalvojom, supratau, kad šis miestelis, per dvejus čia praleistus metus, man tapo daugiau nei savas, čia vis dar gyvename abu. Kartu užauginome 3 vaikus, kurie mums padovanojo 6 anūkus: 5 anūkes ir anūką. Vyriausioji dukra Vida baigė Utenos politechnikumą, vidurinėlė Ramunė - Vilniaus Valstybinį universitetą, jaunėlis sūnus Dainius – Vilniaus Statybos technikumą. Abi dukros su šeimomis gyvena ir dirba Vilniuje, o sūnus su šeima liko gyventi ir ūkininkauti gimtajame Skapiškyje. Vyriausioji anūkė Lina jau baigė mokslus Vilniaus universitete bei Mykolo Romerio Universitete,  sukūrė savo šeimą, sėkmingai dirba Vilniuje. Dvi anūkės Rita ir Tautvilė studijuoja  Vilniaus universitete, pasirinkusios labai rimtas specialybes – ekonomiką ir psichologiją. Anūkėlė Viktorija baigė Žirmūnų gimnaziją Vilniuje, planuoja studijuoti medicinos mokslus. Mažieji Vitalija ir Karolis – Kupiškio Lauryno Stuokos Gucevičiaus gimnazijos moksleiviai.
Turbūt gyvenimas manęs nelepino lygiai kaip ir kitų, to meto žmonių. Tačiau dabar pagalvojusi kokią gražią šeimą turiu, kiek draugų ar žmonių, kurie mane pamena ir gerbia iš darbo bibliotekoje laikų, pagalvoju, kad gyvenu laimingą gyvenimą, džiaugiuosi vaikų ir anūkų pasiekimais.

Marija su  dukra Vida ir vyru Stasiu


Skapiškio bibliotekoje su dukra Vida ir pirmąja anūke Lina

Bibliotekoje

Marija su vaikais, viršuje kairėje vyriausioji dukra Vida, žemiau sūnus Dainius ir dukra Ramunė 

Kalėdos su šeima. Viršuje kairėje dukra Ramunė, dešinėje dukra Vida. Sėdi iš kairės Marija,  vyro mama , vyras Stasys ir anūkė Lina

Marija darbe

Dukra Ramunė ir sūnus Dainius

Marija su sūneliu Dainiuku

Anūkės. Vyriausia anūkė Lina su vyru Andriumi, viduryje stovi Tautvilė, dešinėje Vitalija, sėdi Viktorija

Šokių ratelio dalyviai

Komentarų nėra: