2012 m. gruodžio 3 d., pirmadienis

(54) Klasės draugė - ADELĖ ADOMELYTĖ



Adelė Adomelytė 

Adelė gimė 1934.04.15d. Gegužynės kaime Šimonių valsčiuje; mama Kazimyra Trapikaitė tėtis Jonas Adomėlis; brolis Vidmantas ir sesuo Stanislava. Ji buvo iš jų vyriausia. 
Ada Adomelytė 1952 m.
Adelė Šimonių baigė progimnaziją.
1948 – 1952 m. mokėsi Kupiškio vidurinėje mokykloje. Baigusi ją studijavo dvimečiame Šiaulių mokytojų institute.
Adelė 1966 m.
Baigusi jį,  mokytojavo Gaulėnuose, Telšių rajone. 1965 m. persikėlė į Radviliškio rajono Pociūnėlių septynmetę mokyklą, čia dirbo pionierių vadove, ilgus metus dėstė istoriją mokiniams ir vakarinės mokyklos klausytojams, buvo prailgintos dienos grupės mokytoja, vėliau dirbo bendrabučio auklėtoja. Adelė turi dukrą Rimą Beglecovaitę - Miselienę, gyvenusią Vilniuje,  pas kurią ir ji 1989 m. dažnai atvažiuodavo ir kurį laiką gyveno. Ados dukrelė Rima, vaikystėje net iki mokyklos, gyveno Šimonyse pas senelius. Ados mama buvo gera dainininkė, dainavo Šimonių etnografiniame - vokaliniame moterų ansamblyje.
Adelės anūkai Eglė ir Mindaugas gyvena Vilniuje. Išsiskyrusi Adelė susigrąžino mergautinę pavardę. Besisvečiuodama dukros šeimos sodyboje Širvintų rajone, Adelė 2000 m. mirė. Palaidota Šimonių kapinėse šeimos kape.

Ados dukra Rima Miselienė rašo: (nuoširdus ačiū jai)

Pirmiausia labai atsiprašau kad taip ilgai neparašiau, mat kai nebėra nei mamos sesers nei brolio man labai sunku atkurti mamos praeitį. Perskaičiau apie ją ir noriu truputį patikslinti tai ką tiksliai žinau. 

Gimė 1934.04.15d. Gegužynės kaime Šimonių valsčiuje; mama Kazimyra Trapikaitė tėtis Jonas Adomėlis; brolis Vidmantas ir sesuo Stanislava; ji buvo iš jų vyriausia. 
1948 metais baigė Šimonių progimnaziją, tada 1948-1952 m mokėsi Kupiškyje, tada 1953-1954 m Šiaulių mokytojų institute, jį baigusi mokytojavo Telšių raj Gaulėnuose, ten susipažino su mano tėčiu Beglecovu ir 1959 m ištekėjo už jo. 1960 m gimiau aš Rima Beglecovaitė, kadangi mamai reikėjo dirbti mokykloje tai aš augau  Šimonyse pas senelius iki pirmos klasės. Nuo 1965 m. iki pat pensijos mama dirbo Pociūnėlių vidurinėje mokykloje istorijos mokytoja, išleido ne vieną abiturientų laidą, papildomai dar dirbo pionierių vadove, mokė istorijos vakarines mokinių grupes, ir kadangi buvo baigusi Šiaulių dvimetį mokytojų institutą tai dar mokėsi Vilniaus pedagoginiame institute istorijos fakultete. Išsiskyrė 1970m ir po kurio laiko susigrąžino savo buvusią pavardę.  (Apie laikotarpį kai dirbo Pociūnėliuose gal būt yra koks nors įrašas pačioje mokykloje )  
Išėjusi į pensiją pardavė butą Pociūnėliuose ir grįžo gyventi į Šimonis pas brolį. Žiemos metu dažnai būdavo pas mus Vilniuje padėjo auginti vaikus, juk pedagogė. Vasaras dažniausiai anūkai Eglė ir Mindaugas praleisdavo Šimonyse. 
Svečiuodamasi pas mus sodyboje Širvintų raj. ( nuo infarkto antrą velykų dieną 2000.04.23 ) mirė, palaidojom Šimonių kapinėse šeimos kape.


 Pociūnėlių pagrindinės mokyklos interneto svetainės ištrauka:
Adelė Adomelytė 1951 m.
"1961 m. rugsėjo 1 d. mokytojai ir mokiniai įžengė į naujas dviejų aukštų mokyklos patalpas.
Išvykus S. Zaleckytei, direktore dirba E. Astrauskienė. 1970 m. mokyklos direktoriumi paskiriamas Pilibertas Taučius.
1979 m. prie mokyklos pristatytas priestatas su erdvia sporto sale, fizikos, chemijos, darbų kabinetais, valgykla.
1979/80 m. m. mokykloje mokėsi 298 mokiniai. Buvo 13 klasių. Nuo 1983 m. rudens mokyklos direktorius - A. Gailiūnas.
Ilgiausiai Pociūnėlių vidurinėje mokykloje dirbę mokytojai yra šie: I. Rutkauskienė, M. Sadzevičienė, B. ir B. Poviloniai, E. Astrauskienė, J Galinauskienė, K. ir V. Petrišiūnai, G. ir V. Knizikevičiai, V Repečkienė, N. Macijauskienė, G. ir P. Taučiai, A. Adomelytė ( mūsų klasiokė) , V Sirtautienė, V. Bogušienė."





Adelė su anūkais Šimonyse 1966 m.

Adelė laiko dukrytę Rimą,šalia jos brolis Vidmantas ir sesuo Stanislava. Sėdi tėveliai.

9a, 9b, 9c klasės

1952 06 30 d. 11 b klasė







Komentarų nėra: