2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

(28) Klasės draugė - LAIMA VALIŪNIENE - KRUČAITĖ


Laima studentė 1956 m.
Laima Elžbieta Kručaitė – Valiūnienė gimė 1931 m. Sokonių kaime Kupiškio raj. Mama Julija Katelytė, tėtis Kazimieras Kručai. Turėjo du brolius Algimantą ir Vidmantą. 1952 m.  Laima baigė Kupiškio vidurinės mokyklos tryliktąją laidą, o 1956 m. Vilniaus Pedagoginį institutą, įgydama Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos kvalifikaciją.
Buvo paskirta dirbti į Vabalninką. Švietimo skyriaus vedėja ilgai įkalbinėjo eiti dirbti rajone mokyklos direktore, nes tuo metu labai trūko išsilavinusių mokyklų vadovų. Rajono Vykdomojo komiteto pirmininkas, kurio žmona buvo lituanistė, siūlo keltis į Svėdasus. Laima pasirenka kitą variantą – važiuoti į Šiaulius.
Laima Valiūnienė
1962 m. Laima išteka už teisininko Igno Valiūno, su kuriuo jau atšventė 50 metų vedybinio gyvenimo sukaktį.
Šiauliuose dirbo II-je mokykloje Internate, mokytoja. Dėstė lietuvių kalbą ir buvo klasės auklėtoja. Vėliau dirbo Prekybos mokykloje direktoriaus pavaduotoja.
1991 m. Valiūnų šeima persikelia į Vilnių. Vilniuje gyvena ir dvi dukros su šeimomis. Vyresnioji Daiva - ekonomistė dirba Finansų ministerijoje, jaunesnioji Rasa – medikė dirba privačiame sektoriuje. Abi baigusios aukštuosius mokslus.
Laimai švenčiant garbingą jubiliejų, kai butas jau pilnas kvietkų, suskamba laukųjų durų skambutis, o ten pasiuntinys su didžiausia puokšte rožių, nuo jos auklėtinio, o dabar Vilniaus Universiteto prorektoriaus Alekso Pikturnos su gražiausiais palinkėjimai mielai auklėtojai ...
Laima turi tris anūkus ir anūkę: Rasos - Karolį, Radvilą ir Daivos – Domą ir Jurgą.
Paskaitykite apie sportišką Janulionių šeimą
 Dukros Rasos ir mediko Adomo Janulionių šeima yra ytin sportiška, nes tėtis kalnų slidininkas, buriuotojas, lenktynininkas. Neseniai Austrijoje vykusiame Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionate aukso medalius iškovojo visi trys Janulionių šeimos vyrai. Atsakyti į klausimą, kuriose olimpinėse žaidynėse – žiemos ar vasaros – dalyvauti būtų didesnė garbė reikės dvidešimtmečiui Karoliui Janulioniui, jis minimas ir kalnų slidinėjimo ir buriavimo komandose. 

Karolis, Radvilas, Adomas, Rasa Janulioniai 2008 m.

Su anūkais Sokonyse

Laima su Ignu švenčiant  70-metį 2001 m.

Su kurso draugais

Laima pedagogė

Laima švenčia jubiliejų

Laima ir Ignas su dukromis Daiva ir Rasa

Jurga po Šventųjų Sakramentų su kun. Ričardu Doveika



Beveik visa šeimynėlė prie Sokonių tvenkinio

Visos linksmos su Auklėtoja

Kaukaze


Susitikimas 1959 m.

Kaukazo kalnuose

Klasiokai 1952 m


Bohema su klasiokėmis








1 komentaras:

Vytautas rašė...

Seniai svajojau sužinoti apie savo buvusią mokytoją Laimą Kručaitė. Jinai mus mokė, atrodo, kad 1961-62 metais Vabalninke. Ir staiga mums vienoliktokams praneša, kad išvyksta gyventi į Šiaulius. Ir net šiandien prisimenu Jos pravestą paskutinę atsisveikinimo pamoką. Jinai įkvėptai mums kalbėjo apie gyvenimo kelią, kaip pasirinkti, kaip įgyvendinti savo svajones. Man giliai įstrigo į širdį Jos žodžiai. Atrodė, kad Jinai norėjo mums perduoti svarbiausias mintis, kurių dar nespėjo mums įdiegti. Aš sveikinu Laimos dukras ir anūkus, net neabėjoju, kad Jinai Jus išaugino puikiais žmonėmis. Taip pat sveikinu Jos bendraklasius, kurie nenutraukė ryšių ir pastoviai susitikinėja. Iš šio straipsnio sužinojau, kad Jūsų auklėtoja Felicija Jakutytė. Jinai yra mano teta (mamos pusserė). Supratau, kad iš Felicijos J. Laima išmoko daug savybių. Aš Tetą buvau sutikęs po Jūsų paskutinio susitikimo. Jinai labai džiaugėsi. Dalyvavau Felicijos laidotuvėse Kupiškyje, kuriose gal būt ir mokytoja Laima dalyvavo ir būčiau galėjęs susitikti.
Aš - Vytautas Slivinskas (Vabalninko B. Sruogos vardo vid. m-los 13 laidos (1962) seniūnas. Mes irgi kas 5 metai susitikinėjame. Ir jei Dievas duos mūsų susitikime 2022 metais papsakosiu apie mūsų mokytoją Laimą Kručaitę.