2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

(34) Klasės draugas - VILIUS PABERALIS



Vilius Paberalis gimė 1932 m. Pašepetyje (Pašepečio vienkiemis),Kupiškio raj. Mama Teofilė Styraitė, tėtis Antanas – Paberaliai. Vilius turėjo tris brolius: Antaną ir Vytautą - statybininkus, Kazimierą- pedagogą, Alfonsą – inžinierių, ir seserį Aldoną – pedagogę.
Vilius mokėsi Kupiškio vidurinėje mokykloje, kurią baigė 1952 m. Jam vienodai gerai sekėsi visi dėstomi dalykai. Vilius buvo gana ištvermingas vaikinas, nes kiekvieną dieną turėdavo sukarti po 5-6 km į mokyklą ir atgal. Fizinės kultūros pamokose bėgant ilgesnes distancijas, o žiemą su slidėmis jo įveikti nieks negalėdavo. Vilius gerai žaidė šachmatais, todėl pirmaudavo ne tik klasėje, bet ir mokykloje.
Baigę vidurinę 4 klasiokai: Petras, Vilius, Albinas ir Linas patraukėme į Kauno Politechnikos instituto Statybos fakultetą. Vidurinėje mokykloje buvome gerai paruošti, todėl problemų su mokslais neturėjome. Buvo prie mūsų prikibę, kad mes nesame geri visuomenininkai, nesame komjaunuoliai - teko daryti išvadas, tapome proforgais, motociklistais ir kt.
Apgynęs inžinieriaus statybininko diplomą Vilius pagal paskyrimą išvažiuoja į Klaipėdą. Ten tris metus dirba Statybos ministerijos organizacijose.
1961 m. Vilius persikelia į Vilnių ir dirba tos pačios ministerijos statybos valdybose.
Vėliau perėjęs dirbti į Statybinių medžiagų pramonės ministeriją, ir su laiku užėmė gana aukštas pareigas.
Vilius kelis metus dirbo pramonės objektų projektavimo institute.
Vilius buvo vedęs, bet palikuonių nesusilaukė. Paskutiniais gyvenimo metais Vilius nesveikavo, bandė kabintis gyvenimo, bet nepavyko.
1997 m. Vilius mirė, palaidotas Kupiškio kapinėse, šeimos kape.
Vilius Paberalis trečioje eilėje, antras iš dešinės. 1950 m.

Vilius Paberalis.Kupiškio kapinės 2000 m.

Komentarų nėra: