2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

(22) Klasės draugė - LIONĖ GALVANAUSKIENĖ - KATELYTĖ


Lionė Katelytė – Galvanauskienė

Lionė Galvanauskienė-Katelytė
Lionė Katelytė gimė 1932 m. gruodžio 27 d., Kupiškio raj. Laukminiškių kaime. Motina Anelė Pilkauskaitė, tėtis Petras – Katelės. Lionė 1944 m. baigė Virbališkių pradinę mokyklą. 1944 m. mokslus tęsė Kupiškio vidurinėje mokykloje. 1950 m. įstojo į Kauno Statistikos technikumo ekonomikos specialybę. 1951 m. su pagyrimu baigė technikumą. Pagal paskyrimą Lionė dirba Rokiškio raikoopsąjungoje buhaltere, o po 3 metų – 7 metus pirmininke. 1955 m. ištekėjo už juodupiečio Algirdo Galvanausko, inžinieriaus - šiluminininko, baigusio Kauno Politechnikos institutą. 1961 m. persikelia į Juodupę ir dirba Juodupės Vilnonių audinių fabrike „Nemunas“ direktoriaus pavaduotoja ekonomikai.  Bedirbdama „Nemune“ neakivaizdiniai baigė Minsko Lengvosios pramonės instituto finansų-ekonomikos institutą ir įgijo aukštąjį išsilavinimą. Tose pareigose Lionė dirbo iki 1990 m., iki išėjimo į užtarnautą poilsį.
Lionė turi du sūnus: Joną, baigusį LŽŪA, inžinierių mechaniką ir Eugenijų, baigusį VISI, irgi inžinierių mechaniką.
Lionės vyras Algirdas mirė anksti - 1965 m., todėl šeimos rūpesčiai, sūnų mokslai užgulė  Lionės pečius, su kuo ji sėkmingai susitvarkė.
Lionė Katelytė maloniai bendravo su klasės draugais, visuomet atvykdavo į klasės susitikimus ar Auklėtojos Felicijos Jakutytės jubiliejinius gimtadienius.
Sūnaus Jono žmona Aldona, baigusi KPI dirba užsienyje, Eugenijaus žmona Gražina dirba Rokiškio sūrių gamykloje.
Anūkas Gintas – korespondentas, jo žmona Elena – pedagogė - matematikė.
Anūkė Ieva – studijuoja anglų kalbą Kaune, o Eglė – dvyliktokė, mokosi Rokiškyje.
Lionė yra turėjusi širdies operaciją, po kurios sveikata buvo  pagerėjusi, bet vėliau reikalai vėl pablogėjo. Ją telefonu dažnai aplanko klasiokė Danutė, su kuria, kaip ji sako, prakalbam po kelias valandas.
Lionė Katelytė-Galvanauskienė, pirma iš dešinės Auklėtojos 90-mečio jubiliejaus minėjime. 2004 m.

Sėdi žemai sūnūs Jonas ir Eugenijus. Antra eilė iš kairės: Elena, anūko Ginto žmona, anūkas Gintas, marti Aldona, mūsų klasiokė Lionė, antroji marti Gražina, anūkė studentė Ieva ir trečioje eilėje abitūrientė Eglė. 

Komentarų nėra: